Спеціальність 242 "Туризм"

Галузь знань 24 "Сфера обслуговування"

Туризм – одна з найдинамічніших галузей у світі, чинник економічного та культурного розвитку, захисту навколишнього середовища та історико-культурної спадщини, міжнародного взаєморозуміння та миру. Тому на сьогоднішній день є велика потреба у якісній підготовці фахівців з туристичного обслуговування, що поставив собі за мету Технічний коледж ТНТУ імені Івана Пулюя.

Студенти спеціальності «Туризм» вивчають три іноземні мови, туристичні, історичні, географічні, економічні, управлінські дисципліни, оволодівають знаннями з етичних і психологічних основ ділового спілкування, рекламної діяльності і технологій продаж та обслуговування тощо. Передбачений великий об'єм навчальної та виробничої практики у туристичних фірмах.

Молодший спеціаліст готується для роботи на посадах, пов'язаних із виконанням технологічних і функціональних процесів у туристичному бізнесі: прийом замовлень на надання туристичних послуг, формування туристичного пакету, контроль якості туристичних послуг, ділове листування, ведення переговорів і організація просування та продажу туристичного продукту; ведення документації з використанням офісної оргтехніки, організація обліку і збереження документації в поточній діяльності; супровід туристів у турі; проведення екскурсій; робота із запереченнями; забезпечення правових та організаційних норм охорони праці та ін.

Професійні назви робіт, що дозволені до виконання після отримання диплому молодшого спеціаліста з спеціальності: організатор туристичної і готельної діяльності; фахівець з туристичного обслуговування; консультант з подорожей; організатор подорожей (екскурсій); фахівець з готельного обслуговування; інструктор-методист з туризму; інструктор оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму); фахівець із туристичної безпеки; фахівець з розвитку сільського туризму; фахівець із організації дозвілля; фахівець із спеціалізованого обслуговування; фахівець із туристичної безпеки; екскурсовод; інспектор з туризму; агент з організації туризму; груповод; інструктор спортивний з туристичного супроводу (за видами туризму);  провідник (за видами туризму) та інші.

Життя «туристів» - неймовірне! Туристи – найактивніші учасники всіх заходів у Технічному коледжі

Заняття завжди цікаві та насичені

Ми зустрічаємось з фахівцями, мандрівниками, і самі ділимось досвідом подорожей на загальноміських зустрічах

Навчальну практику студенти проходять на власній базі. У коледжі створено мотель-лабораторію, навчальну туристичну фірму, навчальний бар

Виробнича практика – найвідповідальніший момент підготовки фахівців. Проходимо її на туристичних підприємствах України чи вирушаємо до Європи

Ми шануємо народні традиції та вивчаємо світову культуру

Ми подорожуємо Україною і  дбаємо про довкілля

Сплави, печери, каньйони, водоспади – ми обожнюємо українську природу

Щороку – нові відкриття на теренах Європи: Нідерланди, Німеччина, Франція, Італія…

Члени туристичного гуртка приймають участь у міжобласній Спартакіаді зі спортивного туризму (пішохідний туризм) серед студентів закладів І-ІІ рівнів акредитації, де виборюють призові місця та є учасниками збірної команди області.

Випускники спеціальності «Туризм» можуть продовжити навчання в вищих навчальних закладах Тернополя: ТНТУ імені Івана Пулюя, ТНПУ імені Володимира Гнатюка, ТНЕУ, а також інших українських та зарубіжних вузах (Польща, Литва) за освітньо-професійною програмою «Туризм» на першому (бакалаврат) і другому (магістерському) рівнях вищої освіти.

Випускна група 2019-2020 навч.року